Το κλωνοποιημένο γιαούρτι-Τhe Nebraska Trilogy: part II

Ο βάναυσος ήχος του ξυπνητηριού της τρυπούσε κάθε πρωί τα αυτιά. Αλλά δεν τον άλλαζε, έτσι από πίκα στον ίδιο της τον εαυτό.

Παίρνει ένα μεγάλο ποτήρι. Τρεις καφέ, μία ζάχαρη, λίγο νερό, καλό χτύπημα, δύο Depon Maximum μέσα-, κι’ άλλο νερό. Ήταν το λεγόμενο «αντίδοτο», μια συνταγή που περνάει από γιαγιά σε μάνα και από μάνα σε κόρη. Ανασταίνει ελέφαντα.

Τον τελευταίο καιρό το είχε ανάγκη. Από τότε που την άφησε ο άνδρας της, είχε περάσει πολλές δυσκολίες.
Είχε πάει έξω να αγοράσει Καρέλια. «Αν αργήσω κοιμήσου», της είχε πει. Άργησε.
Την άλλη μέρα ήταν άφαντος. Το μόνο που είχε αφήσει πίσω ήταν ένα σημείωμα στον καθρέπτη του μπάνιου.

«Είσαι πολύ καλή για να πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Σ’αγαπώ. Domino.»

Δεν κατάλαβε ποτέ τι είχε γίνει, γιατί έφυγε. Ίσως σχετιζόταν με τα αγρογλυφικά που είχαν ανακαλύψει τις προηγούμενες μέρες στα κτήματά τους.

Από τότε πάλευε μόνη της να μεγαλώσει τα δίδυμα και να διαχειριστεί τα 35.390 στρέμματα που της ανήκαν πλέον εξ’ ολοκλήρου, εκεί, στην καρδιά της Νεμπράσκας. «Νεμπράσκας», και ουχί «Νεμπράσκα».

Με τα χρόνια αποδείχτηκε ότι τα κατάφερνε πολύ καλά. Τα δίδυμα μεγάλωναν ευτυχισμένα και όλα τους πηγαίναν καλά. Φυσικά πάντα τους έλειπε ο πατέρας τους, για τον οποίο δεν έλεγαν ποτέ κακό λόγο. Ήξεραν ότι για να τους αφήσει συνέβαινε κάτι πολύ σημαντικό.

Τα δίδυμα, ο Μάικ και η Μικέλα, ήταν όμοια σαν δύο σταγόνες νερό. Αν έβαζες μια περούκα με μακριά μαλλιά στον Μάικ, εκτός από το ότι θα έμοιαζε σαν τραβεστί, θα ήταν και ολόιδιος με την Μικέλα.

Μεταξύ τους είχανε μια πολύ δυνατή σχέση. Πάντα καταλάβαιναν τι έτρεχε, τι απασχολούσε το αδέρφι τους, και προσπαθούσαν να κάνουν τα πάντα για να το διορθώσουν. Ήταν ο ένας ο φύλακας άγγελος του άλλου.

Τα παιδιά μεγάλωσαν. Πήραν αυτοκίνητα. Ο Μάικ μια Κάντιλακ, μαύρη, σαν την διάθεσή του. Η Μικέλα, που ήταν πιο τσαπερδόνα, πήρε μία ροζ Mustang. Όλη την ημέρα δούλευαν στα κτήματα.

Η μάνα τους, από την στενοχώρια και από την μοναξιά, πέθανε. Είχε κάνει ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά δεν άντεξε άλλο. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια ήταν και μάνα και πατέρας.

Τα δίδυμα βρέθηκαν ξαφνικά ακόμα πιο μόνα.

Τα βράδια, που η μοναξιά τους γινόταν ακόμη πιο έντονη, ανέβαιναν πάνω στα κεραμίδια και χάζευαν τα φώτα της Ομάχα, που φεγγοβολούσε στο βάθος. Αν ήταν τυχεροί, έβλεπαν και προσγειώσεις ούφο στα χωράφια τους.

Αυτό τους είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, και άρχισαν να το ψάχνουν. Πίστευαν ότι συνδεόταν με την εξαφάνιση του πατέρα τους. Φώναξαν τους Φόλντερ και Σπάλι, δύο πράκτορες του FBI, για να τους βοηθήσουν. Το μόνο που κατάφεραν να βρουν ήταν ότι κάτω από τα κτήματά τους υπάρχει ένας αρχαίος ναός, ενός λαού ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ενέργεια που εκπέμπει ελκύει τα ούφο και κάνει τις καλλιέργειες να αναπτύσσονται γρηγορότερα.

Δαπάνησαν πολύ χρόνο και χρήμα σε αυτήν την υπόθεση. Αποφάσισαν να την αφήσουν για ένα διάστημα. Ερχόταν αλωνισμός και θα είχανε πολύ δουλειά.

Η στοίβα με τα άχυρα ήταν τεράστια. Πανύψηλη. Η σκιά της τις απογευματινές ώρες, όταν ο ουρανός παίρνει εκείνο το μπουρδελί χρώμα, έφτανε τα δύο χιλιόμετρα μήκος.

Advertisements

19 responses to “Το κλωνοποιημένο γιαούρτι-Τhe Nebraska Trilogy: part II

 1. “Είσαι πολύ καλή για να πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Σ’αγαπώ. Domino

  Pw pw ti adras einai autos thee mou…. pare pare kuria mou, tetoio kelepouri den tha matavreis lemeee!!!!!!
  Entaksi exei kati psilopsuxwseis me ta ufo alla einai O adras…. eisodimatias, romantikos, euaisthitos, euglwtos… ola ta exei o Domino kai sumferei kiolas.

  Gi’auto se lew pareeeeeee!!!!!!!!!!!

 2. Είμαι όλα αυτά; (κλωτσιά κάτω από το τραπέζι) Είμαι, ναι, είμαι…!
  Κάθε μεγάλος άνδρας έχει -εκτός από μια γυναίκα πίσω του- και ένα ή περισσότερα πάθη. Ένα από τα δικά μου είναι οι ούφοι!

  Τέτοια διαφήμιση χρόνια έχουν να μου κάνουν! Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν νομίζω ότι μου έχουν ξανακάνει διαφήμιση…

  Βάσω, είσαι η οφίσιαλ προξενήτρα μου!

 3. Πώς ακριβώς πάει το σκυλί στ’ αμπέλι;
  Άμα δεν έχεις αμπέλι πού πάει;
  Άμα δεν έχεις ούτε σκυλί;

 4. Λοιπόν, το πράμα είναι απλό!

  -Το σκυλί διακτινίζεται στο αμπέλι. Τα αμπέλια, ειδικά η ποικιλία «Σταρτρέκ», όπως λέμε ιντερνέτ, έχουν στο DNA τους μια ακολουθία που επιτρέπει να γίνεται αυτό.

  -Άμα δεν έχεις αμπέλι, μπορεί κάλλιστα να πάει ως το μπάνιο του σπιτιού σου, στο γκαράζ σου ή έστω στον νεροχύτη της κουζίνας.

  -Αν δεν έχεις ούτε σκυλί, μπορείς να βρεις πολύ πολύ εύκολα στα pet shops σαρανταποδαρούσες, οι οποίες κάνουν την ίδια δουλειά ακριβώς, και συμφέρουν οικονομικά. Απλά δεν μπορείς να τις χαϊδέψεις. Δηλαδή εγώ δεν μπορώ, ο φίλος μου ο Σούλης μπορεί.

 5. Domino, είσαι θησαυρός γνώσεων!
  Αν φορούσα καπέλλο θα στο έβγαζα.
  [Φοράω παντελόνι. Θα με συγχωρέσεις που δεν θα στο βγάλω]

 6. βρε!!!
  Συνταγή παλιά από γιαγιά σε κόρη και τα λοιπά τα ΝΤΕΠΟΝ;!!

  Είναι τόσο παλιά τα ντεπόν; Ποιος ξέρει, χα, χα!

  Αυτό που με τους εξωγήινους που προσγειώνονται και κάνει τις καλλιέργειες να αναπτύσσονται, το έχεις συζητήσει με το Υπουργείο Γεωργίας; (όχι της Νεμπράσκα(ς), το δικό μας.

  Είναι τόσο ΟΥΦΟ που θα καταχαρούν να εξετάσουν την υπόθεση!

  Αν το μεταλλαγμένο γιουρτάκι χρησιμοποιηθεί ως μάσκα ομορφιάς, τι επιδράσεις έχει;!

  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

 7. Aerosol, μερικά πράματα πρέπει να τα κρατάει κανείς για τον εαυτό του. Σε καταλαβαίνω λοιπόν… Είμαι ο φωτεινός παντογνώστης! Τόσες ώρες στο πισί φωσφορίζω…

  Παλιότερα, βάζανε μέσα τα αντίστοιχα της εποχής. Πχ Αλγκόν. Πιο πριν βάζανε κάτι περίεργες ρίζες που τις είχαν χτυπήσει με το γουδοχέρι. Βέβαια τότες έμοιαζε πιο πολύ με μοχίτο.
  Ο μόνος λόγος που θα πλησιάσω πολιτικό θα είναι για να χορέψω στον τάφο του.
  Το κλωνοποιημένο γιαουρτάκι θα σου εξαφανίσει όλες τις ρυτίδες, θα σου κάνει ένα δερματάκι κόκκινο και σφριγηλό και θα σφύζεις από υγεία! Σαν χωριατοπούλα των Άλπεων ένα πράμα!

  Καλό μήνα 🙂

 8. «… και του ‘χε πει ένα σωρό φορές: Μην καπνίζεις άντρα μου Καρέλια.» Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να τ’ αγοράσει, έπρεπε να διασχίσει τη μισή έρημο. Όχι ολόκληρη, γιατί εκεί στα μισά, ένας πανούργος έλληνας είχε φτιάξει ένα περίπτερο, σκέτη μέγκλα. Με τα όλα του. Τι κουκουρούκου, τι κίντερ έκπληξη (πάντα έπαιρνε δύο για τα διδυμάκια του), τι σαμπουάν και σερβιέτες πούλαγε, και βέβαια όλες οι μάρκες τσιγάρων, ποτών, ηδύποτων, έψα και νερό ζαγόρι.
  Τίποτα αυτός. Ούτε μάρκα δεν άλλαζε. Που να την πουλάει δηλαδή το κοντινό περίπτερο. Να’τα τώρα τ’ αποτελέσματα…

  Τι να πεις…. Άντρες, ξεροκέφαλοι παιδάκι μου, δεν ακούνε κανέναν… Κρίμα, πολύ κρίμα…

 9. ε, άμα είναι να γίνω σαν τη Χάιντι και μεταλλαγμένο να φάω και Καρέλια να καπνίσω και στη Νεμπράσκα να γίνω φεουδάρχισσα..

  Α, όταν πας για τον χορό που λέγαμε, αν θέλεις παρτενέρ, προσφέρομαι! ΄
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

 10. Ξέρεις τι έπαθα Ταξιτζού; Μπήκα σε ένα καπνοπωλείο και ζήτησα «Golden Virginia περτικαλί». Γι’ αυτό σε λέω, Καρέλια, δεν τα μπερδεύεις κιόλας… 😀

  Σαν την Χάιντι δεν έχει! Μέσα Μετεωρίτη!!!! Σαν ένα καλό φέουδο με δούλους δεν έχει…

  Καλησπέρααααααααααααα!!!!!!

 11. άντε καλό μου,
  ανέβασε καμία σούπερ-ντούπερ ιστορία να ξυπνήσουμε…
  κοιμάμαι όλο το σου-κου, με παρτάλιασε η υγρασία λέμε…

  Και δεν έχω και γιαουρτάκι σπίτι γαμώτο…

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ!

 12. Το γράφω τώρα, απλά το ΣΚ μαζεύω εμπειρίες!!!!!!!!

  Σαν το γιαουρτάκι δεν έχει!

 13. Ρε παιδιά, τι ωραίο τραγούδι… http://www.youtube.com/watch?v=-0sH3e_qr7c
  Το άκουσα 34 φορές απόψες….

 14. απορία 1η: το part II ειναι prequel του part Ι ? Και αρα το part III τι θα ειναι ? Σαν το star wars μου κανει, να περιμένω ότι θα βγει και ο Yoda ?
  απορία 2η: η mustang του 1817 πόσα άλογα έχει?
  απορία 3η (και τελαυταία): συνήθως τα cadillac είναι ροζ και οι mustang μαυρες ή αντιστροφή που έκανες υποδηλώνει κάτι (τι εννοεί ο ποιητής ?)
  ps. το «αντίδοτο» της γιαγιάς πιάνει
  Αυτά.
  Πολυ καλά όλα, έχω εντυπωσιαστεί (προσπαθώ εδώ και ώρα να κλείσω τη κάτω σιαγώνα… μάταια)
  2 thumbs up

 15. καλησπέρα,
  ρε συ, εγώ είχα κολλήσει με το on call (το λέω καλά;!!).
  Τους ανακάλυψα όταν διάβασα διθυραμβικές κριτικές. Αν και δεν είναι εντελώς η μάρκα μου, μου άρεσαν!
  Περιμένω το post!

 16. @Lina:
  α) Έτσι, έτσι, το ΙΙ είναι prequel! Το ΙΙΙ θα είναι sequel. Αν και σκέφτομαι να πηδήξω το ΙΙΙ αλλά θα βραχυκυκλώσει πολύς κόσμος!
  β) Η Μοουυυυυύστανγκ (τικ λόγω δουλειάς) έχει 17 αλόγατα. Καταπληκτικό αυτοκίνητο!
  γ)Χαίρομαι πααααααααααααάρα πολύ που έπιασες το βαθύτατο υπονοούμενο. Το νόημα είναι διττό. Πρώτον, θέλω να συμβολίσω την χειραφέτηση της γυναίκας και δεύτερον το ότι σαν ένα καλό πιτόγυρο δεν έχει. Τρίτον, είμαι κάτοχος ενός ροζ τζιπ Samurai (δεν κάνω καθόλου πλάκα εδώ), και σαν το ροζ χρώμα δεν έχει. Κατά τ’ άλλα το νόημα ήταν διττό….

  Τσεκαρισμένο; Εγώ κώλωσα να χτυπήσω αναβράζοντα με το μιξεράκι, φοβήθηκα ότι θα ανατιναχτεί το ποτηράκι, και ποιος καθαρίζει μετά. Και αν την γλύτωνε το ποτήρι και την πλήρωνε το στομάχι μου;

  Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!!

  Α, και δεν χανόμαστε τώρα, έτσι;

  @Φαίη:
  Καλά το λες! Αλλά αυτό είναι φοβερό, βγάζει έναν γλυκόπικρο ήχο και το γουστάρω πολύ! Και ο τραγουδιστής τους τα σπάει, μ’ αρέσει η χροιά του.

  Ένα ποστ στην Φαίη περικαλώ! Και γρήγοραααααααα!!!!!!

 17. χμ. χμ!
  έλα που δεν θες!!!!!
  να ανεβάσεις post εννοώ!!!!!!!!
  έλα, έλα και θα σου δώσω κι εσένα ένα σκαστό φιλί!!!!!!

  «η βασίλισσα των θαυμαστικών!»

 18. 1. Το γιαούρτι δε δουλέυει. Μην τα ακούτε αυτά, Πολιτικές Επιστήμες σπουδάζω και καλύτερο δείγμα από τους πολιτικούς δεν έχει. Τις πωλήσεις προσπαθεί να ανεβάσει το καλοπαίδι από δω. Σα τα σαφρακιασμένα είναι όλοι τους, παρά τα συχνά γιαουρτόματα.
  2. Έχω πληροφορίες που λένε πως την αδερφή τη λένε Μικαέλα, και όχι Μικέλα.
  3. Καλά, με εμένα δε θέλει να πάει κανείς μπαρότσαρκα; Στο πηγάδι κατούρησα; Έλα να ακούω τα τηλέφωνα να κουδουνάνε!
  4. Τheo, το έφτιαξες το τρεντ, το έφτιαξες και το φαν κλαμπ, τι άλλο θες?
  5. Συγχωρώ όσους είπαν TLDR (του λονγκ ντιντεντ ριντ) γιατί έχω κέφια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s