Καπιταλισμός και ευαισθησία. Οι μη έχοντες MSc στα οικονομικά παρακαλούνται να αποχωρήσουν.

Ο εργολάβος προχωρούσε με τα σχέδια παραμάσχαλα. Φορούσε το κράνος του και μιλούσε συνεχώς. Έδειχνε που θα μπουν οι πόρτες, που οι τουαλέτες, πως θα μπει η ξύλινη γυριστή σκάλα και το συρφετό τον άκουγε με προσοχή.

Ήταν όλοι τους καλοντυμένοι. Κοστουμαρισμένοι οι άνδρες, ταγιεροφορεμένες οι γυναίκες. Ήταν σαν την μύγα μες στο γάλα. Οι Τατζίκοι χτίστες τους έβλεπαν και τους γυρνούσαν τα μυαλά. Όποτε ερχόταν δεν μπορούσαν να λουφάρουν καθόλου.

Ο όμιλος, μετά τις τελευταίες εξαγορές, χρειαζόταν καινούρια χεντκουόρτερς που λέει και η γιαγιά μου. Ειδικότερα μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του επιταχυντή σωματιδίων CERM στο όγδοο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμπάκας-Παλαιοκαστρίτσας. Κάπου έπρεπε να σπιτωθούν όλοι αυτοί οι σαλεμένοι επιστήμονες.

Ο όμιλος MIRAGE, που σημαίνει Made In Nebraska όπως άλλωστε είναι προφανές, είχε στα κουμάντα έναν απίστευτο τύπο, τον Domino Exitpoulos. Μεγάλος επιχειρηματίας. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του με ένα γυράδικο και το έκανε αλυσίδα. Μετά την πούλησε και αγόρασε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στο Μαϊάμι. Πουλώντας τις πορτοκαλάδες που παρήγαγε, άρχισε να χτίζει τσιμεντόλιθο προς τσιμεντόλιθο την αυτοκρατορία του.

Είμαι στο τσακ να χώσω μερικούς εξωγήινους και να γίνει της μουρλής το πανηγύρι αλλά θα κρατηθώ.

O εργολάβος μας λοιπόν είχε φτύσει αίμα για να πάρει αυτήν την δουλειά. Ήταν η μπίζνα που θα τον ξεχρέωνε από το διακοποδάνειο που είχε πάρει για να πάει στις Σεϋχέλλες το καλοκαίρι του ’88. Ωραία είχε περάσει τότες. Έπινε μοχίτα και έτρωγε χουρμάδες από τα κακαόδεντρα. Βέβαια όλα τα ωραία κρατάνε λίγο. Η τότε πανέμορφη γυναίκα του έχει γίνει πλέον σαν την αγελάδα στο Γάλα Βλάχας και αυτός σαν τον τάρανδο του Γιαγκερμάιστερ. Από τους χουρμάδες και τα μοχίτα απέκτησε κολίτιδα και το παιδί τους που μάλλον το σκαρώσανε τότε βγήκε βλαμμένο.

Όλα αυτά τα χρόνια έκτιζε διάφορες οικοδομούλες για να τα βγάλει πέρα. Πλήρωνε ίσα ίσα τους τόκους του δανείου και όσα του περίσσευαν τα επένδυε για βγάλει το κατιτίς παραπάνω.Η προκαταβολή αυτού του τιτάνιου έργου του είχε έρθει ως μάννα εξ ουρανού. Ο φίλος του ο Μάκης, ο καφετζής, του είχε πει να τα παίξει σε ομόλογα συνδεδεμένα με την αγορά των subprime στην Αμέρικα, για να κερδίσει την διαφορά. Και έτσι έπραξε.

Και τότε ήρθε εκείνη η καταραμένη μέρα. Τα subprimes κατέρρευσαν, το καφενείου του Μάκη έκλεισε και μην τον είδατε, και το κυριότερο, τα λεφτά που προοριζόταν για τα γραφεία της MIRAGE πέταξαν.

«Τώρα την γαμήσαμε», σκέφτηκε ο εργολάβος καθώς έβλεπε στις ειδήσεις τα νέα και για να συνέλθει έβαλε ένα τζιν με σπράιτ.

Όλο το βράδυ στριφογυρνούσε στο κρεβάτι του. Η ρήτρα του συμβολαίου έλεγε ότι αν δεν έφερνε σε πέρας το έργο θα γινόταν ο προσωπικός ευνούχος του Exitpoulos.

Την άλλη μέρα λοιπόν, έκανε βόλτα τους καλοντυμένους στο εργοτάξιο. Προσπαθούσε να κρύψει το άγχος και την αγωνία του. Το πέτυχε. Ήταν ένα από τα ταλέντα του, να βάζει μία μάσκα και να κρύβει από κάτω της όλα του τα συναισθήματα.

Όταν έφυγε ο κόσμος, κλείστηκε μέσα στο Kibo και άρχισε να σκέφτεται. Μετά από λίγο, του ήρθε. Θα έβαζε τους εργοδότες του να του καλύψουν αυτά που έχασε. Κλέβοντας ένα υποκατάστημα της Mirage Popular Bank…

Πετάχτηκε έξω από το Kibo και πήγε στο πλησιέστερο μαγαζί με είδη κάμπινγκ. Ψαροντούφεκο, σλίπινγκ μπαγκ και μια λάμπα θυέλλης. Πήρε και ένα πολύ ωραίο στρατιωτικό καπέλο γιατί του άρεσε. Στο pdf του βρήκε το πλησιέστερο υποκατάστημα. Πήρε το παπάκι του, τον Κόναν, και οδήγησε ως εκεί.

Μπαίνει μέσα. Βγάζει την Μπερέτα του.

«I might execute every mothefucker last one of you», φωνάζει υστερικά και οι θαμώνες της καφετέριας πέφτουν στο πάτωμα. Πλησιάζει τον ταμία, βάζει τα λεφτά σε ένα τσουβάλι και τρέχει στην έξοδο. Έτρεξε όπως δεν είχε ξανατρέξει ποτέ. Το παπάκι του, ο Κόναν, προσπαθούσε να τον προλάβει, αλλά τα μεγάλα του πατουσάκια δεν τον βοηθούσαν.

Η μισή αστυνομική δύναμη της Νέας Υόρκης ήταν από πίσω τους. Και τους έφτασαν. Μόλις ο μπάτσος άπλωσε το χέρι να βουτήξει τον εργολάβο, ήρθαν επιτέλους οι εξωγήινοι που τελικά δεν άντεξα και τους έχωσα.

Μια δέσμη φωτός τους σήκωσε και τους έβαλε μέσα στο mothership.

Ανακουφισμένος ο εργολάβος, αλλά και απορημένος, άνοιξε τα μάτια του. Αντίκρισε μερικούς εξωγήινους, οι οποίοι ήταν μπλε σαν μια θάλασσα από στάχυα. Και τότε πάγωσε. Ανάμεσα τους ήταν και εκείνος…

«Ώστε είναι αλήθεια, είσαι ένας…», ψελλίζει…

Ο Domino Exitpoulos χαμογελάει χαιρέκακα.

«Τώρα που έμαθες το μυστικό μου πρέπει να σε σκοτώσω. Αριβεντέρτσι Ρόμα.»

Ζιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιοοοοοοοοούν (ακτίνα λέιζερ)
Ααααχχχχχχχχχχχχχχχχχ( εργολάβος)
Ζιιιιουυυυυυυυυυυυυννν (ακτίνα λέιζερ)
Κουυυαααααααάκ ( Κόναν)
Χαχαχαχαχαχαχαχα (Exitpoulos)

-Η σκηνή τελειώνει με την κάμερα να δείχνει τον Exitpoulos που γελάει, παίρνει ύψος και τα γέλια του χάνονται καθώς απομακρυνόμαστε-

FIN

Advertisements

16 responses to “Καπιταλισμός και ευαισθησία. Οι μη έχοντες MSc στα οικονομικά παρακαλούνται να αποχωρήσουν.

  1. Πάλι θα προλάβω και θα είμαι ο πρώτος που θα κάνω σχόλιο…Και όποιος χαιρέκακος σχολιάσει ότι έχω πληροφορίες εκ των έσω θα πέσει φωτιά να τον κάψει. Φυσικά επειδή δε με συμφέρει δε θα πάω να τον σώσω..Όποτε είναι χαμένος από χέρι. Ωραίο το κειμενάκι ρε domino. Αυτό το money show κάνει θαύματα τελικά!! Αν και τους εξωγήινους παρόλη την προσπάθεια δεν τους γλυτώσαμε.

  2. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxxxx se kalo sou eskasa sta gelia prwi prwi k oloi me koitane pali sto grafeio. tha me apolusoun eksaitias sou sto lew k meta tha parw egw to oplo me ti desmi fwtos k tha sou kanw to pwpoudaki trupitiri.
    ax ta eipa pali k isixasa. loipon me tetoies gnwseis sta oikonomika prepei na parw toulaxiston 8 sta xrimata to genari e….to piases to uponoumeno megale e??????

    xaxaxaxa

    filia

  3. γμτ που σκατά τα κατεβάζει το τσερβέλο σου;
    να σε πάρω στο δημιουργηκό τμήμα της εταιρείας να κατεβάζεις ιδέες;

    ολα τα λεφτά λέμε!
    καλημέρα!

  4. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα…. Πόσο άλλο;
    Λοιπόν, ο Κόναν δε θα έπρεπε να είναι το παπάκι του αλλά το καπάκι του.
    Κι έτσι μπροστά στον κίνδυνο, θα είχε την καταπληκτική ευκαιρία να κρυφτεί ο εργολάβος. Να σωθεί μωρέ!

  5. @VlimaVlima: Πες μου ποιος καριόλης σου δίνει αυτές τις πληροφορίες εκ των έσω να τον σφάξω στο γόνατο!
    Καλά ε, η ημερίδα του Agrocert ήταν όλα τα λεφτά. Μου έκανε την καρδιά σαν ντομάτα κομμένη στα τέσσερα…

    @Vassiliki: Βάσω, εσύ είσαι το αφεντικό πουλί μου! Ποιος θα σε διώξει;;;;;;;;;;;;
    Το αξίζεις το 8 😉
    Το ποπουδάκι μου θα το αφήσεις ήσυχο γιατί είναι μνημείο στην λίστα της Ουνέσκο, παγκόσμια κληρονομιά!

    @Χριστιάνα: Πάρε με, πάρε με! Έχω ειδικό χώρο στο κεφάλι μου όπου προσγειώνονται οι μαλακίες!

    @Afrodiet: Έχεις απόλυτο δίκιο. Ο Κόναν έπρεπε να είναι το καπάκι του, το οποίο θα πουλιόταν πακέτο με μια χύτρα ταχύτητος Teflan, και θα γινόταν μια πάπια μούρλια σε λέω!
    Δηλαδή θα έβαζε το καπάκι μπροστά του σαν ασπίδα για να αποκρούσει τις ακτίνες λέιζερ;

    WOW!!!!!!

    ΠΑΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ SUPER MARIOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!

  6. το ήξερα ότι καλά έκανες που επέλεξες εμένα για ατζέντη σου και εγώ εσένα για προϊόν μου!
    Εύγε!!!
    Αυτό είναι hollywood! Σενάριο βατό, με αρχή, μέση τέλος, ευνούχους, εξωγήινους, εργολάβους, παπάκια!
    Συγχαρητήρια παιδί μου, μόλις διαβήκατε την πόρτα του Χόλλιγουντ. Αλήθεια λέω.
    Προτείνω τον Νικολας Κέιτζ και την μύτη του για πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Ντάνι ντε Βίτο μπορεί να παίξει τον Κόναν.
    Exitpulos κάτι άκουσα μαλώνουν μπραντ και σον για τον ρόλο. Θα μου άρεσε να δω εσένα σε αυτόν τον ρόλο αλλά αφού θα λείπεις ταξίδι στη νεμπράσκα (πάρτα!), ας βάλουμε τον Σον.
    Θέλω όμως έναν μικρό ρόλο!! Ας είμαι η τρομαγμένη ταμίας της Τράπεζας! Ας είμαι ένας χουρμάς, ένας εηωγήινος έστω!
    Αλλά θέλω έναν ρόλο-πέρασμα, όπως έκανε ο Χίτσκοκ ας πούμε.
    Την άλλη φορά να βάλεις στο σενάριο και Πουλιά!

  7. @Φαίη: Να σε ρωτήσω Φαίη, εσύ που ξέρεις πολλά και ο νους σου κατεβάζει, η απεργία των σεναριογράφων στο Χόλιγουντ τελείωσε; Μήπως πρέπει να απεργήσω και εγώ; Μήπως δικαιούμαι αναδρομικά επιδόματα (γιατί δεν με βλέπω να παίρνω σύνταξη από το ελάντα);

    Ξέρεις ποιον θέλω να παίξει; Ο Σταμάτης Γερδέλης. Τον λατρεύω, μεγάλος ζεν πρεμιέ!

    Θέλεις να είσαι η σέξι σεκιουριτού της τράπεζας που όταν κάνει ντου ο άλλος ζαχαρώνει τον παραδιπλανό πιτσαδόρο;;

    Καλησπέεεεερααα!

  8. όχι, όχι, εσύ δεν θα απεργήσεις. Είσαι ο τελευταίων των Μοϊκανών, εσύ και ο Γαρδέλης.
    Μιας και τον θυμήθηκες, θα σου θυμήσω και τον Τεράστιο Ευρυπιώτη. Θέλω έναν ρόλο για αυτόν τον μεγάλο ζεν πρεμιέ!
    Σέξι ναι. Σεκιουριτού όχι. Δεν γουστάρω τις στολές, η μόνη στολή που γούσταρα ήταν αυτή της Γοργόνας που έβαλα πέρσι την Αποκριά και τύφλα να’χουν αυτές οι κοντοκώλες που παίζουν φέτος τις τάχα μου-τάχα μου γοργόνες…
    Να ζαχαρώνω τον πιτσαδόρο, χλωμό. Να ζαχαρώνω την πίτσα όμως.. μμμ!! Το κορμί μου για μια πίτσα!!
    Αρκεί τον πιτσαδόρο να παίξει ο Σον Πεν. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμώ να πηδήξω την πίτσα και να φάω τον Σον Πεν (ατάκα κλεμμένη από παλιό ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ -περιοδικό, η προσθήκη του Σον Πεν ήταν δική μου…
    Χόλλιγουντ ερχόμαστε! Με τσάρτερ, έστω!
    Καλημέρα domino!!

  9. έχω μερικά κενά: τι είναι γιαγκερμάιστερ; τι είναι kibo;

    επίσης έχω να σου προτείνω το εξής: αν δεν σε πιάσει το ευχέλαιο, μπορείς κάλλιστα να πας για εξορκισμό….

    τέλος, να ρωτήσω και το τελευταίο: γιατί τρως τέτοια κολλήματα με τους εξωγήινους; (χώρια που άμα φας πολλά παθαίνεις τυμπανισμό!!!!)
    Ξέρεις κάτι; Ν’ ανησυχούμε εμείς οι υπόλοιποι φτωχοί και μόνοι καουμπόηδες; Μίλα! Μ Ι Λ Α!!!!!!! Κι αν δεν πεις με το καλό, θα σου στείλω τον Αρτέμη….

    άντε καλημέρα….

  10. να φτιάξεις μια ιστορία όπου emo απαγάγουν εξωγήινους…!!

  11. @Taxitzou: Καλέ, το Γιαγκερμάιστερ είναι εκείνο το ποτό που το πίνουν κυρίως σφηνάκια και έχει στην ετικέτα έναν τάρανδο με έναν σταυρό. Kibo είναι εκείνα τα προκατασκευασμένα πραματάκια στα εργοτάξια που τα χρησιμοποιούν ως γραφεία.

    Από τότες που με απήγαγαν οι εξωγήινοι, έχω κολλήσει πάρα πολύ…Είναι συνέχεια μέσα στο μυαλό μου!

    Να μην ανησυχείς για μένα, πρόσεχε τον εαυτό σου και άφησέ με πίσω, τρέξε να γλυτώσεις, τρέξε σαν να μην υπάρχει αύριο!

    @Φαίη: Μ’αρέσει που δουλεύεις συνδιαστικά 😉

    Εισιτήρια έκλεισες καλέ;;;;;

  12. καλημέρα σου,

    εγώ να τρέξω, αλλά μήπως είναι πιο πρακτικό να πάρω το λεωφορείο;;; ή μήπως έτσι θα με πιάσουν πιο γρήγορα.

    όσο για σένα, δε σ’ αφήνω, δε σ’ αφήνω. Έτσι για να σκάσεις… εξάλλου είσαι από τους αγαπημένους μου. Δεν μπορώ να σ’ αφήσω. Δεν μου το επιτρέπει η αγωγή και ο χαρακτήρας μου. Εγώ γλυκέ μου μεγάλωσα με γαλλικά και πιάνω (!!!!). Άσε που μπορώ να σου φανώ και χρήσιμη. Όλο και κάποιο ξενόγλωσσο κείμενο θα σου τύχει… (Επίσης ξέρω και αγγλικά – μπανάλ, ισπανικά, ιταλικά, αραβικά, τούρκικα, βουλγάρικα και λίγα ελληνικά…Αλήθεια λέω!!!!)

  13. εντελώς όμως!
    (όχι μόνο δουλεύω συνδυαστικά αλλά δουλεύω και σε πολλά ταμπλό)

    Φυσικά και ΔΕΝ έκλεισα εισιτήρια.
    Θα μας πάρουν και θα μας σηκώσουν λέμε
    με ιδιωτικό jet
    και θα μας πάνε κάπου στα στούντια
    να κάνεις τις ταινίες σου.

    Ο λεπρός πάντως θα πρέπει να θυμίζει Ταρκόφσκι. Ηταν κάθετοι.

  14. Πήρα το θάρρος (με δόσεις) να σου ξαναγράψω γιατί ξέρω ότι μούτρωσες με τον ταρκόφσκι.
    Σου είπα, είναι κάθετοι οι χόλλιγουντ. Θέλουν τον λεπτό και τον θέλουν ταρκοφσκικό.

    Ανυπομονώ επίσης να δω την υπερπαραγωγή ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ!
    Έκεί θα οργιάσεις!!

    Πω, πω, κόβω φλέβες,
    είμαι στο γραφείο και περιμένω πελάτη
    (δεν είναι όπως ακούγεται)
    (είανι χειρότερο)
    και θα με γ***
    και ΔΕΝ θα πληρωθώ για αυτό.

    Πάμε Χόλλιγουντ να σωθούμε! Πάμε Νεμπράσκα!
    Αρκεί να φύγω σήμερα από εδώ μέσα, πνίγομαι (φοράω και ζιβάγκο στενό και…)

  15. @Taxitzou: Γιαπωνέζικα ξέρεις; Σαν τα γιαπωνέζικα δεν έχει!

    Ξέρεις, έπαιζα και εγώ πιάνω μικρός, αλλά το άφησα μετά γιατί είχε πιαστεί το χέρι μου από το πολύ πιάσιμο καθώς έπιανα το πιάνω.

    Να πάρεις το Μετρό της Σαλόνικα Σίτυ, γιατί ως γνωστόν είναι δε μπεστ μπάι(σέξουαλ ίσως) τεστ.

    Περπατώ εις το δάσοςςςς όταν ο λύκος δεν είναι εδώ!

    Εγώ από τους αγαπημένους σου;;;; Μερσί μον αμούρ! (είπε σε άπταιστα κονγκολέζικα)

    @Φαίη: Πρέπει να σου εξομολογηθώ κάτι και ελπίζω να μην πέσω στα μάτια σου…Δεν ξέρω ποιος είναι ο Ταρκόφσκι… Σταυρώστε με, σταυρώστε με!

    Η «The Nebraska Trilogy» άμα γίνει ταινία θα σπάσει όλα τα ρεκόρ εισπράξεων και πιστεύω ότι θα ξεπεράσει ακόμη και τις πωλήσεις των Πάμπερς παγκοσμίως.

    Και μου έλεγε η δασκάλα στο σχολείο, μην συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια…

    Καλησπέρα σας και ελπίζω να μην κόψατε τις φλέβες σας! 😉

  16. A, μόλις έμαθα από ένα από αυτά τα γαμωπεριοδικά με τις διαφημίσεις για μετροσέξουαλ άντρες ποιος είναι ο Ταρκόφσκι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s